Social

Nu va fi remaniere!

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso , si comisarul pentru extindere, Ollie Rehn, au aterizat la Bucuresti marti seara, pentru a felicita autoritatile romane pentru progresele realizate si pentru a le cere sa munceasca sustinut in continuare, reducandu-si vacanta de vara. Inaltii oaspeti europeni au participat la un dineu de lucru la Athenee Palace impreuna cu premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrii Anca Boagiu (Integrare) si Razvan Ungureanu (Externe), ocazie cu care au fost trecute in revista viitoarele directii de actiune ale Romaniei.

In perioada urmatoare, expertii autohtoni vor lucra cu cei ai UE la implementarea masurilor restante.

Ieri, presedintele CE a declarat ca trebuie continuate eforturile anticoruptie si reforma justitiei astfel incat Romania sa fie admisa in UE la 1 ianuarie 2007. Barosso le-a spus guvernantilor ca este momentul sa isi suflece mainile si sa munceasca.

"S-ar putea sa se scurteze vacantele pentru multi din administratie, dar merita efortul", a conchis oficialul european.

Premierul Tariceanu a aratat ca discutiile cu oficialii UE "ne-au confirmat faptul ca integrarea la 1 ianuarie 2007 este un obiectiv pe deplin realizabil". Seful Guvernului i-a asigurat pe oaspeti ca "raportul ne motiveaza si ne mobilizeaza", iar "eforturile noastre vor continua in acelasi ritm si in aceeasi directie".

Intrebat daca se vor opera in perioada urmatoare modificari in Guvernul pe care il conduce, Tariceanu a spus ca "aceasta intrebare reiese din dorinta unora de a se juca de-a politica in Romania". "Avem o responsabilitate fata de Romania si o responsabilitate fata de partenerii europeni ai Romaniei.

Ca sa fie considerata o tara europeana, Romania trebuie sa se comporte ca atare", a afirmat premierul. El a subliniat ca oficialii UE trebuie sa stie care sunt partenerii lor si a facut un apel la bun-simt in viata politica interna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea