Social

#1 mai 2020 # planuri de 1 mai # 1 mai #coronavirus #pandemie

“Nu va faceti planuri de 1 mai!”

1 mai este oficial deschiderea sezonului estiva, in Romania. Cu toate acesta, in contextul pandemiei de coronavirus, romanii nu isi vor putea face planuri de 1 mai.

 

Anul acesta 1 mai va fi petrecut in casa. Gratarele, iesitul la iarba verde, sau fuga pe litoral, vor ramane doar o amintire.

“Masurile de distantare si masurile care le-am luat pana acum raman valide. Rugamintea catre populatie de 1 mai este sa evite sa-si planifice iesiri si sa respecte regulile care au fost si pe durata Pastelui, chiar mai bine decat le-au respectat pe durata Pastelui. Relaxarea nu se va face brusc, se va face treptat, se va face intr-un mod foarte bine calculate.”, a declarat Raed Arafat.

Scenariile privind relaxarea restrictiilor vor fi luate in calcul abia atunci cand vor fi intrunite trei conditii esentiale: numarul de cazuri noi va scadea sustinut mai multe zile consecutiv, modul de raspandire sa se transforme dintr-unul comunitar continuu intr-unul razlet fara aparitia unor noi focare, iar sistemul sanitar se va afla intr-o situatie de echilibru raportat la numarul total de cazuri asa incat sa poata face fata la eventuale cresteri bruste dupa o relaxare a interdictiilor.

“Inca este devreme de vorbit de masuri de relaxare si sa spunem ca, de maine, s-a terminat Pastele, gata, relaxam situatia. Deci, nu va fi asa. (…) Daca noi mergem mai departe si am zis ca dupa 1 mai, deci in cursul lunii mai poate ca vor fi candva primele masuri si nu inseamna in 2 mai, poate prin 10, in 11, prin 15. Nu stiu ce sa va zic, poate inainte, dupa, depinde cum evolueaza situatia. Nimanui nu-i convine sa continue masurile daca nu sunt ele necesare. Deci, daca noi continuam masurile inseamna ca ele sunt necesare. In momentul in care consideram ca o anumita masura nu mai este necesara, in mod clar ca in cel mai scurt timp masura este eliminata.”, a precizat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea