Social

#sefi deprimati #sefi nefericiti #sefi depresivi #invidie sefi #sef

Nu-ti mai invidia sefii! Studiile arata cat sunt de nefericiti

Iti imaginezi mereu ca sefii tai sunt cei mai fericiti oameni, lipsiti de griji si de probleme. Ei, bine, se pare ca lucrurile sunt departe de a sta asa. Studiile recente arata ca persoanele cu functii de conducere, in special femeile, sunt foarte deprimate.

Astfel, potrivit unei cercetari publicata in Journal of Health and Social Behavior si citata de bbc.com, femeile aflate in pozitii de conducere prezinta mai multe simptome de depresie decat barbatii care ocupa functii similare. In cazul barbatilor, autoritatea are un efect contrar si diminueaza simptomele de depresie, afirma autorii studiului.

Cercetatorii de la Universitatea Texas au intervievat nu mai putin de 2.800 de persoane si au constatat faptul ca atunci cand fisa postului unei persoane a inclus decizia privind angajarea, concedierea si acordarea de prime, femeile aflate in functii de conducere au prezentat cu 9% mai multe simptome depresive decat femeile lipsite de aceasta autoritate. In schimb, barbatii aflati in functii de conducere au prezentat cu 10% mai putine simptome depresive.

Autorii studiului au remarcat, totodata, ca barbatii decid mai usor decat femeile momentele in care trebuie sa inceapa si sa incheie munca, scrie Mediafax.

Sursa foto: huffingtonpost.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea