Social

#desert #fructe #pofta dulciuri

Nu te poti abtine de la dulciuri? Miroase un fruct si vei scapa de pofta!

Cand sunt pusi sa aleaga intre un desert decadent cu ciocolata si un mar, cei mai multi oameni cad prada tentatiei dulci si pline de calorii. Cercetatorii au gasit o modalitate inedita de a face marul mai apetisant: inainte de a face o alegere, mirositi un fruct oarecare si pofta de dulciuri va disparea ca prin minune.

Un studiu recent derulat de psihologii Universitatii Bourgogne din Franta a descoperit ca o persoana expusa aromelor fructate inainte sa manance va fi mai tentata sa faca alegeri alimentare sanatoase, mai ales cand vine vorba de desert. Prin urmare, mirosul poate fi cheia adoptarii unei diete echilibrate, care sa ajute chiar si la pierderea kilogramelor in plus.

La cercetare au luat parte 115 barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, care au fost impartiti in doua grupuri. Participantii primei categorii au fost pusi sa astepte un sfert de ora intr-o incapere parfumata cu miros fructat,  pe cand ceilalti au fost primiti intr-o sala  in care nu s-a pulverizat aceeasi aroma.

In urmatorul pas al experimentului, subiectii au fost rugati sa leaga trei feluri de mancare dintr-un bufet suedez. Trei din patru participanti care nu au fost expusi mirosului de fructe au facut alegeri nesanatoase (negrese cu ciocolata si alte deserturi hipercalorice), pe cand in categoria subiectilor care au intrat in contact cu aroma fructata au existat mult mai multe persoane care au ales alimente sanatoase, precum fructele proaspete.

Pentru prima oara, cercetatorii au reusit sa evidentieze cum ne influenteaza in mod inconstient mirosul in alegerile alimentare de zi cu zi.

Sursa foto: jebezel.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea