Social

Nu sunteti de stanga! Nici tu, imbogatitule!

Nervii lui Iliescu si ai lui Vanghelie au cedat. In fata conducerii partidului, cei doi au avut un schimb dur de replici.

S-au acuzat reciproc ca nu sunt oameni de stanga, Iliescu i-a spus lui Vanghelie sa coboare cu picioarele pe pamant, "pentru binele lui", iar primarul sectorului 5 a spus ca Iliescu face "aliante pe sub masa cu liberalii".

Marian Vanghelie a venit nervos la sedinta conducerii PSD. Era suparat ca o parte din liderii centrali vociferasera impotriva candidaturii sale pentru Primaria Generala. Asa ca in Biroul Permanent National a cerut ca punctul de vedere al Organizatiei Bucuresti sa fie respectat.

Vanghelie a insistat pe sprijinul primit din partea filialei. Cand Iliescu l-a acuzat ca a facut bani „neortodox", Vanghelie l-a acuzat pe Oprescu ca in campania electorala din 2000 a luat bani de la sponsori, impreuna cu fostul presedinte al PSD Bucuresti Dan Ioan Popescu , bani pe care i-ar fi bagat in buzunare, fara sa contribuie la campanie.

La un moment dat, Vanghelie i-ar fi spus lui Iliescu sa mai "termine o data cu discutia asta despre intelectuali ", declarand ca, daca fostul sef de stat ar candida intr-un colegiu uninominal , nu voturile intelectualilor i-ar asigura victoria.

"Nu am avut nevoie de consilieri englezi ca sa obtin trei mandate"

Ion Iliescu i-a reprosat lui Marian Vanghelie ca a facut o avere pe care nu poate sa o justifice. Potrivit unor surse care au asistat la cearta dintre cei doi, Iliescu ar fi spus ca "lumea nu voteaza astfel de imbogatiti". Marian Vanghelie a replicat ca nici Iliescu nu este un om de stanga, pentru ca face aliante pe sub masa cu liberalii.

Iliescu s-a aparat spunand ca el toata viata a militat pentru principiile stangii. Seful PSD Bucuresti a explicat ca el este cel de stanga, pentru ca are relatii bune cu personalitati ale stangii europene, dand drept exemplu consilierii britanici ai lui Tony Blair (cu toate ca Vanghelie se exprimase intr-o sedinta cu stafful de campanie ca nu doreste sa lucreze cu echipa britanica de consilieri, spunand ca prefera sa desfasoare campania electorala in stilul sau).

Presedintele de onoare al PSD nu s-a lasat si a spus ca el nu a avut nevoie de consilieri englezi ca sa obtina de trei ori mandatul de presedinte. In acest punct al conversatiei a intervenit Mircea Geoana, care nu l-a lasat pe Marian Vanghelie sa ii dea replica lui Ion Iliescu.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea