Social

#politie #amenda #cod rutier # amenzi soferi # confiscare masina

Nu platesti amenzile de circulatie? Politia ar putea sa-ti confiste masina!

Politia Romana va elabora un nou cod rutier , menit sa-i faca pe soferi mult mai responsabili pe sosele, scrie realitatea.net.

Una dintre principalele prevederi este aceea ca ar putea fi confiscate autovehiculele soferilor care nu-si platesc amenzile de circulatie.

"Cat priveste confiscarea, ea ar fi utila dar noi am gandit si o alternativa la o astfel de masura, in sensul suspendarii dreptului de a conduce pe o perioada mult mai lunga de timp si ne gandim si la o masura tot de suspendare pe o perioada mai lunga de timp si in cazul violentelor în trafic", a declarat comisar sef Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere.

Liviu Popa, seful Politiei Romane, a declarat pentru Realitatea TV ca noul cod rutier va elimina si sistemul "inutil" cu puncte si va prevede amenzi mult mai usturatoare pentru soferii vitezomani .

"Daca o persoana isi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro", sustine Popa.

Noile modificari au ajuns deja pe masa Executivului. Ultimul cuvant il va avea Parlamentul, care urmeaza sa sa decida daca aceste propuneri vor fi transpuse in lege.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea