Social

#medicamente #diabet #cancer #sida

Nu mai sunt bani pentru bolnavii de SIDA, cancer si diabet

Mai multe judete din tara nu mai au bani pentru plata tratamentelor bolnavilor de SIDA, hepatita sau cancer. Din aceasta cauza s-a ajuns ca bolnavii sa isi plateasca singuri medicamentele sau se afla in imposibilitatea continuarii tratamentului, stare care nu se va imbunatati prea curand.

Reprezentantii pacientilor cu boli cronice , stransi in Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) , au avertizat in ultimele zile asupra faptului ca in mai multe judete din tara, situatia bolnavilor de HIV/SIDA, hepatita, cancer, diabet sau hemofilie este dramatica, banii care acopera tratamentele acestora fiind pe terminate sau chiar terminati.

Aceasta problema a fost semnalata in judetele Suceava, Arad, Bacau, Botosani, Braila, Hunedoara si Neamt, dupa cum noteaza Cotidianul. In aceste zone s-a ajuns chiar si la situatia in care pacientii isi platesc singuri medicamentele, care sunt foarte scumpe si ajung astfel la imposibilitatea de a-si continua tratamentul.

Cezar Irimia, presedinte COPAC, a precizat ca in acest moment, la casele de sanatate din intreaga tara sunt blocate “dosarele cu indicatii ale medicilor curanti pentru molecule scumpe” iar pe lista de asteptare pentru intrarea in programul de oncologie se afla alte doua mii de persoane.

Demersului bolnavilor i se alatura si Colegiul Medicilor din Romania, care considera ca aceste doua aspecte sunt “o crima, o oprire a sansei la viata”
, dupa cum declara presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof.dr. vasile astarastoae pentru Cotidianul. Astarastoae sustine ca reducerea fondurilor pentru sanatate nu este cea mai buna metoda de a lupta cu criza financiara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea