Social

Nu exista pericol de inundatii, asigura meteorologii

Specialistii asigura ca, dupa valul de ninsoare, romanii nu vor avea de-a face cu alte calamitati . Ion Sandu , seful Administratiei Nationale de Meteorologie, a declarat intr-o conferinta de presa ca pana pe 7 martie nu vor exista, in Romania, conditii de producere a inundatiilor.

"Punctul meu de vedere este ca informatiile cu privire la inundatii puternice sunt evaluari pe baza de incalziri si temperaturi de 15-20 de grade Celsius si cantitati de precipitatii de 40-50 de litri pe metru patrat, dar informatia pe care suntem 90% siguri este ca pana pe 7 martie nu vedem aceasta situatie in Romania", a declarat seful ANM.

Ion Sandu a mai precizat ca in urmatoarele trei zile se vor inregistra precipitatii de maxim 4-5 litri pe metru patrat in 24 de ore. De asemenea, se asteapta o scadere a temperaturilor pana la minus 10 grade Celsius in timpul noptii.

Ministrul de Interne Gabriel Berca a cerut autoritatilor sa fie pregatite in eventualitatea in care vor exista inundatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea