Social

#campanie reciclare #bec #reciclare

"Nu calca pe bec, recicleaza-l!" - o campanie de reciclare si educare a elevilor din Romania

In scolile din Romania are loc o canpanie de colectare selectiva si reciclare a deseurilor din echipamente de iluminat. Campania educationala "Nu calca pe bec, recicleaza-l!" este dedicata elevilor de gimnaziu si liceu din Bucuresti.

Scopul campaniei este cresterea gradului de informarea si constientizare privind importanta colectarii selective corecte a deseurilor din echipamentele de iluminat si nu numai, mai ales ca elevii sunt cei care, ulterior, pot genera schimbari semnificative in societate.

Campania se va desfasura timp de un an de zile in numeroase scoli si licee din Capitala si va aduce in fata elevilor influenceri ai momentului care le vor vorbi despre importanta colectarii selective si a reciclarii.

"Ma bucur nespus ca sunt printre cei care se vor intalni cu elevi. Sunt o persoana foarte pasionata de ceea ce fac si as vrea sa le transmit si altora din entuziasmul meu, mai ales ca numai impreuna putem schimba cu adevarat ceva. E un mare pacat sa irosim resursele in felul in care o facem, sa luam totul de-a gata fara a ne pune intrebari si sa nu ne pese ce se intampla cu deseurile pe care le producem. Aveam acces nelimitat la informatii, mancam tehnologie pe paine, toti suntem prezenti pe retelele sociale si, totusi, bagam, la propriu gunoiul sub pres, acesta e un paradox al momentului, pe care sper sa il rezolvam impreuna," a declarat Andra Gogan, unul dintre influencerii care vor merge in fata elevilor sa le vorbeasca despre importanta reciclarii.

Campania "Nu calca pe bec, recicleaza-l!" este gandita sa raspunda atat nevoii elevilor de a fi prezenti pe retelele de socializare (campanie are o puternica componenta online), cat si sa ofere informatii despre reciclare si activitatea Recolamp intr-o maniera relaxata si sa faciliteze intalnirea cu idoli ai generatiei tinere care pot oferi lectii pretioase despre reciclare.

Cei mai cunoscuti tineri bloggeri si vloggeri ai momentului au spus DA ideii Recolamp si vor fi prezenti la numeroase intalniri cu elevii, carora le vor arata de ce e cool sa colectezi becurile arse si cum protejezi mediul si sanatatea celor din jur daca ajuti la reciclarea lor in conditii de siguranta.

"Am pornit aceasta campanie din convingerea ca noua generatie este cea mai in masura sa faca schimbari relevante in ceea ce priveste modul in care colectarea selectiva se intampla in acest moment in Romania. Asa ca misiunea noastra poate fi realizata doar alaturi de ei, cei mai entuziasti si mai energici agenti ai schimbarii. Ei vor invata practicile corecte de colectare selectiva a becurilor arse de la persoane publice pe care le indragesc, si vor afla, in acest mod, cat este “cool" sa aiba grija de natura si de mediul din jurul lor! in plus, anul viitor vom duce proiectul mai departe cu o ampla campanie de CSR in care ii vom implica pe toti", a declarat Anca Lupusavei, Marketing Manager Recolamp.

Cifrele generale privind reciclarea arata ca ne situam la coada listei in Uniunea Europeana si ca, in continuare, cele mai multe deseuri ajung la gropile de gunoi, cauzele fiind, cu precadere, lipsa infrastructurii, mentalitatile rigide, lipsa de informatii si nepasarea.

"Tinerii trebuie sa fie constienti atat asupra riscului ridicat de poluare prin aruncarea la gunoi a deseurilor din echipamente de iluminat, cat si asupra consumului exagerat de resurse naturale. Un alt punct esential este sa stim ce produse de iluminat cumparam! Factorul decizional la raft nu ar trebui sa fie pretul, criteriile de baza in alegerea surselor de iluminat sunt: consumul de energie electrica si durata ridicata de viata", a mai declarat Anca Lupusavei.

Relocamp este una dintre cele mai vechi asociatii de colectare selectiva a deseurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea