Social

Nu cainii sunt de vina!

Noi i-am aruncat in strada, iar primariile i-au lasat sa se inmulteasca. Ei, cainii fara stapan , incearca sa supravietuiasca in jungla urbana. Trebuie sa ne protejam de muscatura lor, dar nu avem dreptul sa-i macelarim!"

Plecand de la cazul profesoarei de desen sfasiate pe una dintre strazile Capitalei, „Evenimentul zilei“ a demarat o campanie intitulata „Ce facem cu maidanezii?“. Demersul jurnalistic se bazeaza pe amploarea pericolului reprezentat de cainii vagabonzi.

Cifrele sunt ingrozitoare: anual, peste 10.000 de bucuresteni, dintre care 2.000 de copii, se prezinta la spital cu muscaturi de caine. Bilantul fiecarei zile este, in medie, de 22 de adulti si 6 copii. Si asta numai in Capitala!

Si numai in ceea ce priveste cazurile raportate medical! Extinzand problema la nivelul intregii tari si adaugand situatiile in care cei muscati nu se prezinta la medic, rezulta un tablou infricosator. Convietuim cu un pericol de dimensiuni epidemice, dar inchidem ochii si mergem mai departe. Eventual, ne rugam sa nu fim noi cei muscati.

 

Continuarea in Evenimentul Zilei

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea