Social

"Nu am vorbit de revendicari teritoriale"

Presedintele Traian Basescu a revenit asupra declaratiilor referitoare la sudul Ucrainei, fosta parte a Republicii Moldova, care au deranjat autoritatile de la Kiev.

La o dezbatere in luna aprilie, presedintele a sustinut ca „sunt destui care vorbesc despre o Transnistrie care sa revina Ucrainei, dar uita sa vorbeasca despre sudul Ucrainei care sa revina la Moldova“. „Eu am vorbit despre reorganizarea administrativa din fosta URSS, nu despre revendicari teritoriale“, si-a explicat sambata seful statului, intr-un interviu la TVR, declaratia, spunand ca in comentariile publice „s-a mers mult pe interpretare“. In acelasi timp, Basescu a sugerat Georgiei ca „un pic de diplomatie la Tbilisi in relatia cu Rusia nu ar strica“.

Cat priveste vizele pentru SUA, Basescu a anuntat ca s-a decis “sa mergem pe criterii ale Uniunii Europene”, pe negocierea cu Washingtonul prin intermediul Bruxelles-ului, pentru a proteja datele personale ale romanilor, desi pe 2 aprilie la Neptun, presedintele SUA George W. Bush se arata deschis la negocierea bilaterala.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea