Social

Noul primar al Romei promite sa curete orasul de 20.000 de imigranti infractori

Gianni Alemanno promite ca va desfiinta taberele de nomazi din jurul Romei. El intentioneaza sa-l viziteze pe sotul victimei lui Mailat , pentru a-l asigura ca „asa ceva nu se va mai intampla”.

Noul primar al Romei, Gianni Alemanno, reprezentantul dreptei, a promis solemn romanilor ca la data de 1 mai se va prezenta la birou, gata sa se cufunde in problemele „urbei”. Este pentru prima data dupa cel de-al doilea razboi mondial cand Primaria Romei este castigata de catre un reprezentant al dreptei italiene.

Alemanno, candidatul aliantei Poporul Libertatii, al lui Silvio Berlusconi, a obtinut 53,6% din voturile exprimate fata de 46,3% ce au revenit contracandidatului sau din Partidul Democrat, Francesco Rutelli, potrivit rezultatelor date publicitatii de Ministerul italian de Interne. „Am ferma intentie de a fi primarul tuturor romanilor.

Multumesc tuturor celor care au votat pentru mine si celor care au facut o alta alegere pe care o respect”, a declarat presei Alemanno, un fost neofascist trecut la partidul conservator Alianta Nationala (AN), care si-a concentrat campania electorala asupra securitatii si luptei impotriva imigratiei, subliniaza AFP. Nascut la Bari, Alemanno, in varsta de 50 de ani, a facut din propunerea privind expulzarea a peste 20.000 de infractori unul dintre punctele cheie ale campaniei sale electorale.

„Trebuie sa redevenim stapani la noi acasa”, a fost mesajul sau electoral, denuntand „imigrantii si clandestinii” care „au comis delicte si continua sa locuiasca la Roma”. Analistii sustin ca victoria lui Alemanno, in al doilea tur de scrutin , a fost determinata de schimbarea principalei teme de dezbatere in campania electorala, dupa ce o femeie a fost violata si injunghiata de un imigrant de origine romana, cu zece zile inainte de vot.

Nu este deci de mirare ca Alemanno si-a exprimat intentia de a-l vizita pe sotul Giovannei Reggiani, ucisa anul trecut de un imigrant roman la Roma, pentru a-l asigura ca „asa ceva nu se va mai intampla niciodata”.

Securitatea, pe primul loc

Dupa anuntarea victoriei, noul primar a evocat schimbarea profunda pe care crede el ca o va aduce Cetatii Eterne, noteaza cotidianul La Repubblica. „Cred ca aceasta victorie va fi si sfarsitul unui anumit fel de a face politica, bazat pe declaratii otravite, pe atacuri personale, pe demonizari, pe scheme ideologice”, a explicat el, adaugand ca si-a inceput deja activitatea trimitandu-le cate o telegrama Suveranului Pontif si rabinului Romei, in care i-a anuntat ca doreste o colaborare „pentru binele tuturor cetatenilor romani”.

“Vreau sa fac pentru Roma ceva similar comisiei Attali in Franta, deschisa tuturor”, pentru a elabora impreuna proiectele pentru viitorul orasului, a dezvaluit Alemanno ce se afla pe agenda sa de primar. Pe primul loc se afla securitatea, a declarat Alemanno pentru Canalul 5, precizand ca este nevoie de un „comisar extraordinar”. Referindu-se la imigranti, Alemanno a spus ca trebuie sa fie expulzati din Roma „toti cei care au comis delicte, apoi vom continua cu evacuarea taberelor de nomazi, in numar de 85 in toata capitala”.

Alemanno este casatorit cu Isabella Rauti – fiica radicalului de centru-dreapta Pino Rauti – si are un fiu de 13 ani, Manfredi. Noul primar al Romei se afiseaza purtand in jurul gatului crucea celtica ca simbol al fortelor de extrema dreapta din Italia.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea