Social

#gordon bajnai #ungaria #guvern #premier #ministru #reformă

Noul premier ungar anunta reforme dureroase

Gordon Bajnai , actualul minis­tru al Economiei, este cel care va trebui sa-si asume masurile dure cerute de FMI Ungariei.

Bajnai a primit sprijinul coalitiei de guvernamant pentru a-l inlocui in functia de premier al Ungariei pe socialistul Ferenc Gyurcsany , dupa ce acesta a demisionat si din functia de sef al guvernului, si din cea de lider al Partidului Socialist deoarece nu a reusit sa obtina aprobarea pentru planul sau de relansare economica . Bajnai a anuntat, ieri, un program de masuri de austeritate , care „vor durea”, dar care vor scoate tara din criza, relateaza Agerpres.

„Trebuie sa previn pe toata lu­mea: programul meu va durea. El va cere sacrificii din partea tuturor familiilor unga­re, dar va da roade”, dar „va deschide noi perspective”, a declarat Bajnai. Pachetul de reforma ar putea costa intre 500 miliarde si un trilion de forinti, urmand sa includa masuri draconice pentru redu­cerea cheltuielilor de stat, precum si un pachet vizand relansarea economiei.

Printre cele mai drastice masuri s-ar numara renuntarea la acordarea celei de-a 13 pensii, reducerea drastica a cheltuielilor sociale, eliminarea subventiilor la incalzire, reducerea creditelor guvernamentale pentru constructia de locuinte.

( citeste continuarea in Gandul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea