Social

#masina #amenda #auto #cod rutier

Noul Cod rutier a fost adoptat: amenda maxima 9.600 de lei

Amenda maxima pe care o pot primi soferii este de 9.600 de lei, iar cea mai lunga perioada de suspendare a permisului de conducere este de doi ani, conform noului Cod rutier publicat miercuri pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Amenzile sunt destul de usturatoare si in cazul depasirii vitezei legale. Astfel ca depasirea vitezei cu 51 pana la 60 de kilometri pe ora este sanctionata cu amenzi cuprinse intre 9 si 20 de puncte, ceea ce inseamna contravaloarea a 720 pana la 1.600 de lei. De asemenea, in acest caz se suspenda si permisul de conducere pentru 90 de zile.

In cazul depasirii limitei de viteza legale cu peste 60 de kilometri pe ora, amenzile sunt cuprinse intre 21 si 50 de puncte, adica intre 1.680 si 4.000 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Depasirea vitezei legale cu mai mult de 60 de km/h sau accident rutier soldat cu victime implica amenzi de la 51 pana la 120 de puncte, adica de 4.080 pana la 9.600 de lei.

Conducerea unui autovehicul sau alt mijloc de transport pe drumurile publice de catre o persoana care a consumat droguri, medicamente cu efecte similare stupefiantelor sau prezinta o alcoolemie de 0,2 g/l alcool pur in sange, este interzisa.

Sursa foto: 4tuning.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea