Social

#cod fiscal #taxe #impozite #bugetari

Noul Cod Fiscal: Afla cat platesti in plus pentru a salva 10.000 de bugetari

Noul Cod Fiscal prevede cresteri ale taxelor si impozitelor care vor afecta mai ales persoanele fizice. Din banii stransi, guvernantii vor sa salveze 10.000 de bugetari de la disponibilizare .

Impozitele mai mari pe locuinte, impozitarea tuturor tichetelor, eliminarea facilitatilor fiscale pentru programatori si scaderea veniturilor angajatiloe platiti pe drepturi de autor sunt masurile principale propuse de Ministerul Finantelor, in urma carora se estimeaza venituri de 200 de milioane de euro.

Romanii vor plati impozit si pe dobanzile obtinute din depozite bancare si pe salariile compensatorii. Masurile fac parte din proiectul discutat in aceste zile de Guvern, potrivit Gandul.

Oficialii Ministerului Finantelor au estimat in proiect ca "fara veniturile suplimentare estimate a fi incasate, in conditiile mentinerii deficitului bugetar, ar fi fost afectate circa 10.000 locuri de munca" din sistemul bugetar.

Masurile propuse guvernului de economistii de la Finante:
  • impozitarea tichetelor cadou, de cresa, de vacanta si de masa
  • impozitarea dobanzilor la depozitele la vedere/ conturi curente si la termen
  • renuntarea la facilitarile programatorilor
  • platile compensatoriidevin venituri impozabile
  • impozite mai mari pentru proprietarii de locuinte. Pentru prima cladire detinuta, in afara de cea de domiciliu, romanii vor plati cu 30% mai mult, pentru a doua, cu 60% mai mult, pentru a treia si urmatoarele impozitul va fi cu 200% mai mare decat pe locuinta de domiciliu.
  • scaderea cotelor de cheltuiala forfetara acordata la calculul venitului net anual din drepturi de proprietate intelectuala de la 40% la 20%, masura care va afecta 500.000 de angajati. Odata cu recalcularea, acestia nu vor mai primi nici un ban de la Fisc, vor fi nevoiti sa plateasca in plus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea