Social

#cod de procedura civila #procurori #instante

Noul Cod de Procedura Civila ar putea intra in vigoare de la 1 februarie

Noul Cod de Procedura Civila ar putea intra in vigoare la data de 1 februarie 2013. Anuntul a fost facut astazi la Alba-Iulia de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, in cadrul unei intalniri cu procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel Alba-Iulia, Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, Targu-Mures.

Ea explicat ca, initial, Codul de Procedura Civila a fost suspendat ca aplicare pana la 1 februarie, iar pentru ca noul cod sa poata intra in vigoare Ministerul Justitiei a elaborat un pachet legislativ, intitulat "Propuneri legislative de degrevare a instantelor de anumite instante".

"Am aflat ca atat Presedintia, cat si Parlamentul vor depune toate eforturile, asa incat procedura sa fie finalizata la 1 februarie, ceea ce ar insemna ca nu ar mai fi necesara reamanarea codului, din moment ce la 1 februarie legea care ar permite intrarea fara convulsii a codului in vigoare poate fi adoptata. Ar putea fi 1 februarie", a spus ministrul.

Sursa foto: capital.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea