Social

#inundatii #moldova #calamitate #morti #sinistrati

Noul bilant al autorittilor dupa inundatiile din nord - estul tarii

Conform raportarilor primite de la prefecturi, vineri la ora 13.30, sase judete ale tarii erau inca afectate de inundatii. Este vorba de Bacau, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava. Cinci persoane au decedat, iar numarul persoanelor evacuate a scazut la 4.049, datorita revenirii la domicilii a sinistratilor, potrivit unui comunicat al MIRA.

Potrivit MIRA, cea mai mare parte a persoanelor evacuate sunt din judetele Iasi si Bacau. In continuare mai sunt 152 de localitati afectate, 487 de locuinte sunt distruse, iar alte 187 sunt in pericol de prabusire . De asemenea, 187 de locuinte sunt in pericol sa se prabuseasca, iar numarul locuintelor inundate a ajuns la 2.642. Tot de inundatiile din ultima saptamana au fost afectate si 8.709 de gospodarii si 39.259 hectare de teren agricol.

In ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, pana in prezent au fost semnalate probleme in 23 de localitati, dupa ce 121 de posturi de transformare au fost afectate de inundatii.

Si drumurile au fost atinse de viituri. Au fost afectati peste 7,2 km de drum national si 1103 km de drumuri judetene si comunale. De asemenea, 1524 de poduri si podete au fost rupte si 10.701 de fantani , a informat Secretarul de Stat al MIRA, Victor Paul Dobre, intr-o conferinta de presa.

Vineri dimineata, la sediile prefecturilor celor sase judete afectate au avut loc sedinte de lucru ale Comitetelor de evaluare a pagubelor. Tot vineri, a fost desemnat un coordonator al actiunilor de ajutorare a populatiei din zonele inundate, este vorba de Gelaledin Nezir, director de cabinet in MIRA. De asemenea, s-a decis infiintarea unui Centru Zonal la Iasi, unde pot fi trimise ajutoarele care nu sunt de prima necesitate.

Avertizarea cu cod rosu de inundatii este valabila pana astazi la ora 16.00 si se asteapta noi viituri in judetele Botosani si Iasi.

Peste 7.600 de gospodarii au fost inundate in Suceava

Prefectura Suceava a informat, vineri, ca 81 de localitati au fost afectate de ploile abundente, 87 de locuinte fiind distruse, iar alte 117 sunt in pericol de prabusire, in timp ce peste 7.600 de gospodarii si aproape 19.000 hectare de teren agricol au fost inundate.

Potrivit prefectului Alexandru Baisanu, aproape 1.700 de persoane din sapte sate sunt in continuare izolate, iar circa 90 de oameni sunt evacuate. De asemenea, prefectul a precizat ca opt locuinte din zona comunele Brodina si Vicovu de Jos au fost afectate de alunecari de teren.

Inundatiile au provocat trei victime, o persoana de 16 ani fiind in continuare disparuta, in timp ce alte doua au decedat, a declarat Alexandru Baisanu. Autoritatile sucevene au mai precizat ca sunt probleme in continuare in alimentarea cu energie electrica a catorva localitati.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea