Social

Noul an scolar va fi semi-online

Ministerul Sanatatii al Romaniei a elaborat un document pentru inceperea scolii in toamna urmatoare in cadrul unui regim mixt online-offline pentru a asigura cea mai buna protectie sanitara pentru elevi si profesori.

Materialul a fost creat pe baza recomandarilor Institutului National de Sanatate Publica (INSP). Acest organism a recomandat pana in prezent Guvernului sa stabileasca restrictiile pentru limitarea focarului de coronavirus.

Potrivit documentului, care a fost deja trimis catre scolile locale, jumatate dintre elevi ar urma sa studieze online in clase de 30 de minute fiecare, in fata a cel mult 15 elevi, a informat Edupedu.ro.

Numarul maxim de studenti care participa fizic la cursuri in unitatile scolare nu trebuie sa depaseasca jumatate din numarul total de elevi dintr-o clasa. Intre timp, restul elevilor din clasa vor face activitati online, recomanda noul regulament.

O alta recomandare este ca unul dintre cele patru cursuri sustinute la scoala sa se desfasoare in spatii deschise (cum ar fi curtea scolii). Ministerul Educatiei nu a emis inca o pozitie oficiala legata de recomandarile INSP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea