Social

Noua avertizare cod galben pentru o parte din tara

Pastele vine cu ploi. Dupa ce saptamana trecuta meteorologii si hidrologii au emis o atentionare cod galben cu privire cu posibilitatea ca in tara sa aiba loc inundatii, aceasta atentionare revine si pentru Saptamana Patimilor . Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis astazi o readus avertizarea cod galben cu o durata de doua zile, pana pe 23 aprilie.

Meteorologii si hidrologii avertizeaza asupra faptului ca in acest interval vremea se va inrautati in majoritatea zonelor tarii, la inceput in cele din vestul, centrul si nordul tarii, apoi in cursul zilei de marti si in sud si sud-est. Romanii nu vor scapa de ploi, insotite de tunete si fulgere, iar izolat o parte dintre romani vor avea parte de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua aspect de vijelie. 

ANM a anuntat ca in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Salaj, Cluj, Mures, Harghita si Suceava, precum si in zona de munte a judetelor Alba, Bihor, Hunedoara, Gorj, Neamt si Bacau se vor totaliza cantitati de apa intre 25 si 45 l/mp. 

De asemenea, hidrologii avertizeaza ca se vor inregistra depasiri ale cotelor de atentie, cu risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei pe raurile situate in judetele: Maramures (Viseu, Iza, Lapus), Satu-Mare (Tur, Crasna), Bihor (Crisul Negru - curs superior), Salaj (Crasna, Barcau), Cluj (Somesul Mic, Crisul Repede - curs superior), Bistrita Nasaud (Somesul Mare, Bistrita), Mures (Tarnava Mica, Tarnava Mare ), Harghita (Mures, Tarnava Mare, Olt, Homorod, Trotus), Alba (Aries, Geoagiu), Hunedoara (Crisul Alb, Strei, Bistra - curs superior, Jiu), Bacau (Trotus si afluenti), Neamt (Tazlau) si Suceava (cursurile superioare ale Suceavei, Moldovei, Bistritei). 

Ultima avertizare cod galben a fost emisa saptamana trecuta, atunci cand meteorologii si hidrologii au anuntat ca mai multe judete, in special din nordul tarii, sunt vizate de inundatiile cauzate de ploi.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea