Social

#test sangvin #cancer #adn #victor velculescu

Nou test sangvin pentru cancer, descoperit de un roman

O echipa de cercetatori americani condusa de romanul victor velculescu ( foto ), profesor la Universitatea John Hopkins din Maryland, a descoperit un nou test sangvin care poate permite detectarea chiar si a celor mai mici urme de ADN provenind de la diverse tumori canceroase.

Testele de sange personalizate ar putea sa urmareasca daca tratamentul impotriva cancerului este eficient sau daca maladia a recidivat si se bazeaza pe tehnici genomice.

In viitor, pe baza acestei "amprente genetice" se vor putea detecta eventualele resturi tumorale ramase dupa o interventie chirurgicala , in timpul chimioterapiei sau a sedintelor de radioterapie.

Cercetatorii intentioneaza sa testeze in viitorul apropiat un numar mare de tumori canceroase, pentru a pune la punct un test sangvin viabil si din punct de vedere comercial, care sa poate fi distribuit pe scara larga.

Mai multe detalii aici.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea