Social

#statele unite #viza #aplicare

Nou sistem electronic de solicitare a vizelor pentru SUA

bucuresti anunta introducerea noului sistem electronic de solicitare a vizei, Consular Electronic Application Center (CEAC), si a noului formular de solicitare a vizei, DS-160, a carui completare va deveni obligatorie incepand din 1 aprilie.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, formularul DS-160 are cateva avantaje fata de cele folosite in prezent. DS-160 este formularul electronic unic ce va fi folosit de toate persoanele care solicita o viza temporara pentru SUA. Formularul va beneficia, de la inceputul lunii aprilie, de traducere in limba romana, iar solicitantii de viza isi pot adauga singuri fotografia, prin simpla incarcare din propriul computer.

DS-160 inlocuieste formularele DS-156, DS-157 si DS-158. In plus, odata completat online, formularul este transmis in mod direct Consulatului spre procesare. Solicitantii vor imprima doar pagina de confirmare, cu care se vor prezenta la interviu, mentioneaza comunicatul misiunii diplomatice americane.

Noul sistem CEAC si formularul DS-160 pot fi gasite pe site-ul Ambasadei SUA la Bucuresti. Pe aceeasi pagina solicitantii de vize pot gasi o prezentare cu instructiuni de completare a DS-160, informatii despre standardele fotografiilor si un ghid cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de completarea formularului. In plus, site-ul Ambasadei SUA pune la dispozitie si un ghid cu intrebari si raspunsuri despre criteriile de eligibilitate pentru viza.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea