Social

#guvern #taxa auto #taxa de poluare # noua taxa auto

Normele pentru noua taxa auto au fost aprobate de Guvern

Normele de aplicare a noii taxe auto au fost aprobate miercuri prin hotarare de guvern, dar vor putea suferi modificari. Noua lege a fost publicata marti în Monitorul Oficial si trebuie aplicata incepand cu 13 ianuarie.

Noile norme prevad o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%. In cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 a fost mai mare, proprietarii pot solicita restituirea diferentei.

Noua taxa se aplica numai masinilor care se inmatriculeaza incepand din 13 ianuarie 2012.

Normele mentin totodata prevederea conform careia taxa auto poate fi ajustata atunci cand autovehiculul are un rulaj ridicat. La rulajul mediu sunt luate in considerare starea generala a masinii (semne de coroziune a caroseriei, revopsire, situatia tapiteriei si a componentelor de bord), dotarile standard (aer conditionat, ABS si airbag), vechimea autovehiculului.

Taxa poate fi ajustata pe baza declaratiei pe proprie raspundere, dar declararea nereala va fi pedepsita cu inchisoare sau amenda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea