Social

Noile constructii din Capitala, prevazute obligatoriu cu locuri de parcare

Municipalitatea vrea sa ii oblige pe cei care construiesc in Bucuresti sa asigure un numar minim de locuri de parcare pentru constructia realizata. Altfel nu se vor obtine avizele si acordurile necesare, si nici autorizatia de construire .
Potrivit unui proiect al specialistilor primariei, numarul de locuri de parcare se va dimensiona in functie de destinatia si suprafata desfasurata bruta a cladirii. Cei care vor sa construiasca o cladire cu destinatia de locuinta vor trebui sa asigure minim un loc de parcare pentru o unitate locativa a carei suprafata va fi de pana la 100 metri patrati si minim doua locuri de parcare in cazul in care suprafata este mai mare. In cazul birourilor sau al altor constructii precum cele financiar-bancare, de alimentatie publica sau industriale, se va asigura minim un loc de parcare pentru fiecare 50 de metri patrati. In cazul constructiilor destinate comertului sau alimentatiei publice, va fi necesar un loc de parcare pentru fiecare 20 metri patrati. Locurile de parcare se vor realiza in interiorul constructiilor, in procent de 90%, iar 10% este procentul maxim posibil de amplasat la sol cand conditiile stabilite prin documentatiile de urbanism permit acest lucru.
In cazul constructiilor comerciale si industriale, totalul locurilor de parcare va fi repartizat astfel: 75% in constructie, iar restul la sol. Municipalitatea ofera si alternative: 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat. Consilierii municipali deja au cateva amendamente, inainte de aprobarea acestuia: hotelurile, supermarketurile si bancile sa aiba un regim special : bancile sa aiba un loc de parcare pentru fiecare 50 de metri patrati, supermarketurile minim un loc la 25 metri patrati de constructie, iar lacasurile de cult un loc de parcare la 100 metri patrati. Proiectul va fi supus spre aprobare in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti si ar urma sa intre in vigoare dupa validarea sa de catre prefectura.




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea