Social

Noi tehnici de relaxare corporala

Lovirea solului cu calcaiele sau simularea mersului echilibreaza centrii energetici ai organismului. O tehnica de practicare a exercitiilor fizice, provenita de la vechii samani mexicani, poate ajuta corpul sa se relaxeze. Seriile de exercitii induc in corp o stare de bine .

Tensegritatea reprezinta un sistem de miscari fizice care urmaresc redirectionarea energiei corporale nefolosite catre centrele deficitare din organism. Cuvantul combina doi termeni: tensiune (actiunea prin care se contracta si se relaxeaza tendoanele si musculatura corpului) si integritate (actiunea de a privi trupul ca pe o unitate robusta, completa si perfecta).

Carlos Castaneda, autorul volumului "Pase magice", dezvaluie celor preocupati de mentinerea sanatatii prin intermediul gimnasticii corporale cateva serii de exercitii standard pentru redirectionarea energiei si imbunatatirea conditiei fizice.

In primul rand, grupul care executa pasele magice trebuie sa se detaseze complet de agitatia zilei. Pasele specifice tensegritatii pot fi repetate ori de cate ori este nevoie pentru eliberarea maxima de energie si echilibrarea acesteia in corp.

Seriile de exercitii pot fi practicate in familie dupa ce au fost invatate in grupuri organizate si conduse de specialisti.

Serii de exercitii fizice

1 "Amestecarea energiei" este un exercitiu fizic executat prin lovirea solului cu calcaiele. Este o "pasa magica" asemanatoare cu mersul pe loc. Se ridica genunchiul drept, iar greutatea corpului este sustinuta de celalalt picior. Apoi, coboram piciorul si simulam mersul fara sa ne deplasam din locul respectiv. Ne sprijinim pe calcaie si simulam acelasi lucru cu ambele picioare. In urmatoarea etapa vom ridica genunchiul stang si vom repeta pasele practicate cu genunchiul drept. Apoi deplasam greutatea corpului inainte si inapoi. In acest fel, in organism apare senzatia de bine care se instaleaza in regiunea pelviana.

2 Seria pentru pantece aduna energie pentru aceasta zona a corpului. Din aceasta serie de exercitii, cea numita "Tragerea energiei din partile laterale ale picioarelor" este semnificativa. Tineti mainile pe langa corp si miscati-le in tremur continuu. Apoi impingeti mainile in jos, flexati genunchii si descrieti cu mainile cercuri mici. In tot acest timp, inspirati si expirati. La sfarsit inspirati profund.

3 Aplecati-va si prindeti cu mainile partile laterale ale picioarelor. Mainile, cu degetele inclestate, incep sa urce printr-o miscare de frecare, de-a lungul partilor laterale ale picioarelor, pana la solduri. Expirati, in timp ce frecati palmele de centrii de vitalitate ai soldurilor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea