Social

# certificatul verde obligatoriu # certificatul verde #restrictii

Noi restrictii! Certificatul verde este obligatoriu incepand de azi!

Certificatul verde este obligatoriu pentru romani incepand de astazi. Cei care vor sa mearga la restaurant, in salile de sport sau la evenimente, au nevoie de certificatul verde pentru a putea intra.

 

Aceassta restrictie se aplica incepand de astazi in toate localitatile in care rata de incidenta este de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Certificatul arata ca persoana respectiva este vaccinata, a trecut prin boala in ultimele 6 luni sau s-a testat in ultimele 72 de ore impotriva Covid si are un rezultat negativ. 

Operatorii economici ne vor verifica cu ajutorul aplicatiei "Check DCC" dezvoltate de Serviciul Roman de Telecomunicatii (STS) prin intermediul careia vor scana codul QR si vor vedea, astfel, vor daca persoana respectiva este vaccinata, testata sau a trecut prin boala in ultimele 180 de zile, aceste fiind conditiile specificate in hotararea de guvern publicata in Monitorul Oficial, scrie realitatea.net.

Astfel, certificatul va fi obligatoriu in cazul restaurantelor, nuntilor sau in cazul diferitelor evenimente, in localitatile in care rata de infectare este cuprinsa intre 3 si 6 persoane la mia de locuitori.

Masura va fi aplicata incepand de astazi in Timisoara si in Satul Mare, unde incidenta cazurilor a depasit 3 la mia de locuitori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea