Social

#1 septebrie #reguli #clienti #restaurante

Cum vor functiona restaurantele de la 1 septembrie. Clientii nu au voie sa danseze, iar angajatii trebuie sa-si dezinfecteze mainile inainte de fiecare servire

Dupa ce autoritatile au decis deschidea restaurantelor in interior, incepand cu 1 septembrie, clientii sunt obligati sa respecte o serie de masuri.

Acestia trebuie sa poarte masca atunci cand se ridica de la masa. Nu au voie sa bea sau sa manance la bar, iar dansul va fi interzis, conform proiectului privind normele pentru functionarea restaurantelor, noteaza Digi 24.

Se interzice transferul meniurilor, solnitelor, olivierelor si al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate dupa plecarea clientilor de la o masa si, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unica folosinta. Se interzice consumul de produse stand in picioare, pentru a minimiza circulatia clientilor in interiorul unitatii”, se arată in document.

De asemenea, ”se interzice consumul de alimente/bauturi la scaunele situate la bar si se limiteaza interactiunea persoanelor stand in picioare. Se interzic activitatile de divertisment (dans) in cadrul unitatii de alimentatie publica”.

La o masa vor putea sta cel mult sase persoane, cu exceptia cazului in care sunt membri ai aceleiasi familii.

Angajatii vor purta masca si manusi si vor face „triaj observational” al clientilor care intra in restaurant. Accesul clientilor cu „semne vizibile” de infectie respiratorie va fi interzis.

La intrarea in restaurant, pe mese si la grupurile sanitare trebuie sa existe dispozitive cu produse biocide avizate/autorizate pentru clienti.

In restaurante trebuie sa existe, acolo unde este posibil, circuite cu sens unic pentru clienti.

Acolo unde plata se face la casa de marcat, se vor instala panouri de protectie din plexiglas.

Pentru asigurarea distantarii, o masa va putea fi ocupata, iar următoarea va ramane libera.

Mesele vor fi ocupate pe baza de rezervare sau prin inscrierea in registru la intrarea in restaurant. Cel putin o persoana de la masa trebuie sa-si dea datele de contact, pentru a facilita ancheta epidemiologica in cazul aparitiei unui caz de imbolnavire intre clientii localului.

Angajații restaurantelor trebuie sa-si dezinfecteze mainile inainte de fiecare servire.

Mesele vor fi de asemenea dezinfectate dupa plecarea fiecarui grup de clienti.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea