Social

# reguli inchidere scoli # inchidere scoli #scoala online

Noi reguli pentru elevi si profesori. In ce conditii se inchid scolile. Rata de vaccinare a profesorilor nu mai este luata in calcul

Scolile nu se mai inchid in functie de rata de vaccinarea din randul personalului din scoli. Potrivit noilor reguli acum este luat in calcul graul de ocupare a paturilor destinate pacientilor Covid, la nivel de Judet, potrivit unei hotarari a Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

 

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat in sedinta din 13 ianuarie Hotararea nr. 3 pentru:

  • abilitarea Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2 in sensul permiterii desfasurarii cursurilor cu prezenta fizica in unitatile de invatamant preuniversitar/conexe, in functie de rata de ocupare la nivel judetean a paturilor de spital destinate ingrijirii pacientilor COVID-19;
  • scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece constructii usoare din elemente modulate, in vederea organizarii unor puncte de triaj observational/epidemiologic la unitatile spitalicesti din judetele Arad, Hunedoara, Teleorman si Timis.

Cu alte cuvinte, scolile vor functiona cu prezenta fizica a elevilor in județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%, potrivit antena3.ro.

Prin urmare, daca gradul de ocupare al paturilor Covid este mai mare de 75% pentru un judet, scolile trec in online. Conditia ca elevii sa se reintoarca in banci este ca acest prag sa scada sub 70%. 

In plus, cursurile cu prezenta fizica vor fi suspendate pe o perioada de 10 zile, in momentul in care sunt confirmate 3 cazuri de Covid intr-o clasa.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea