Social

#christian ciocan #traseu #examen auto

Noi reglementari pentru examenul auto: pici traseul, nu mai dai sala

Comisia juridica a Senatului analizeaza un proiect de lege care ar permite reprogramarea la traseu pentru obtinerea permisului auto fara sustinerea unei noi probe teoretice.

Initiativa aprobata martiare in vedere extinderea valabilitatii probei teoretice de la examenul auto pana la un an. Astfel, cei respinsi la traseu, se vor putea reprograma doar la aceasta proba, fara sa mai fie obligati sa sustine din nou examenul teoretic.

Purtatorul de cuvant al Politiei capitalei, Christian Ciocan , este insa de parere ca regulamentul desfasurarii examenului auto nu ar trebui simplificat.

"In ceea ce ma priveste, ca fost lucrator in Politia Rutiera, consider ca niciun examen nu este prea greu si nu e inutil. Daca ai nesansa sa pici un examen si sa-l mai dai, nu este rau, pentru ca regulile de circulatie se invata cu atat mai bine", a declarat, pentru Gandul, Ciocan.

El a mai explicat ca un eventual esec la examenul pentru obtinerea permisului auto "nu este nici o nenorocire" si a dat-o ca exemplu pe mama sa, care a obtinut permisul abia la a doua incercare.

Propunerea legislativa stipuleaza ca neprezentarea la proba practica nu invalideaza calificativul "admis" obtinut la examenul teoretic si ca rezultatele ar fi valabile la 12 luni de la data incheierii cursurilor de pregatire, si nu de la data de la care persoana a sustinut examenul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea