Social

#egipt #proteste #hosni mubarak

Noi proteste in Egipt

Revoltele din Egipt sunt departe de a se incheia . Duminica noapte au avut loc la Cairo schimburi de focuri intre localnicii organizati in comitete de aparare si bandele de infractori care incearca sa jefuiasca locuinte, anunta realitatea.net.

Mii de oameni oameni continua sa sfideze interdictia impusa de armata si si-au continuat protestele pe strazile din mai multe orase ale tarii. Multimea adunata duminica seara in Piata Libertatii din Cairo i-a transmis presedintelui Hosni Mubarak un nou mesaj: "Nu plecam din strada pana nu pleci tu de la putere!".

Printre protestatari s-a aflat si Mohamed El Baradei, laureatul premiului Nobel pentru pace in 2005. "Ceea ce a inceput e ireversibil. Cum am spus si mai devreme, avem o singura cerere: sfarsitul regimului Mubarak si inceputul unei noi etape", a spus ElBaradei.

Pentru data de 1 februarie se anunta un amplu mars de protest , la care vor participa peste un milion de oameni.

Intr-o noua declaratie difuzata duminica de televiziunea de stat, presedintele Hosni Mubarak a incercat sa puna capat acestui conflict.  Mubarak l-a insarcinat pe noul premier Ahmad Chafic sa promoveze democratia si sa reia dialogul cu opozitia pentru a restabili increderea in economia tarii.

"Inainte de toate, insist pe importanta urgentarii aplicarii de nou masuri durabile, pentru mai multe reforme politice, constitutionale si legislative printr-un dialog cu toate partidele", a declarat Mubarak.

Manifestatiile violente din Egipt au inceput in urma cu o saptamana si s-au soldat cu 125 de morti si peste 2.000 de raniti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea