Social

#negare #fotbalist #informari #securitate #gica popescu

Noi nume apar in cazul "Securitatea in fotbal"

Au inceput scandalul si controversele “Securitatea in fotbal”. Dupa ce ieri s-a spus despre Gica Popescu ca ar fi colaborat cu Securitatea, in ultimii patru ani inainte de Revolutie, astazi pe lista posibililor colaboratori au mai intrat si Ladislau Boloni si Rodion Camataru.

Se pare ca Boloni si Camataru ar fi colaborat cu organele Securitatii in anii ’80. Gazeta Sporturilor a dezvaluit astazi ca cei doi nu au avut demersuri importante la munca Securitatii din acea perioada: Boloni nu s-a remarcat prin rapoarte de informare, iar Rodion Camataru apare prin hartiile respectivei institutii sub numele de cod Doru.

Potrivit GSP, Camataru ar fi raportat, printre altele, despre fuga lui Marcel Raducanu in RFG si intentia lui Boloni de a a ramane in Franta. Ladislau Boloni figura pe lista Securitatii ca informator, sub numele de cod PISTA, insa, din cauza ca ca nu a furnizat nici un raport de informare a facut sa se considere ca nu depune interes si a fost abandonat de Securitate.

Mai apoi i s-a deschis dosar de urmarire pentru ca avea relatii cu maghiarii de peste hotare dar si cu un diplomat de la ambasada Ungariei la Bucuresti.

Iar vestile nu se opresc aici. Fostul arbitru international Ion Craciunescu a declarat astazi la Realitatea FM , ca inainte de '89, toti arbitrii erau obligati sa informeze Securitatea in legatura cu evenimentele deosebite.

Ieri, jurnalistii de la Adevarul au dat publicitatii stirea potrivit careia Gica Popescu a colaborat cu Securitatea, primind, intre 1986 si 1989, numele de cod "colonelul Petrescu". Potrivit dosarului sau de colaborare (care se afla in arhiva CNSAS, numar de inregistrare R225431, si contine 32 de pagini) activitatea sa de informator era una "disciplinata si serioasa", fiind considerat garantul "unei colaborari sincere cu organele de Securitate", dupa cum noteaza Realitatea TV. Gica popescu respinge acuzatiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea