Social

#zi scurta #codul munci #program de lucru #vineri #modificare codul muncii

Noi modificari in Codul Muncii: romanii vor lucra mai putin

Deputatii au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii. Acestia doresc scurtarea programului de lucru de la 40 de ore pe saptamana la 38, Ziua de vineri, urmand a fi mai scurta.

Decizia a fost luata deoarece stresul la locul de munca este in continua crestere. Parlamentarii au oferit mai multe exemple ale tarilor europene care au scurtat deja numarul orelor de munca saptamanale.

Spre deosebire de Romania, in alte tari europene numarul orelor de lucru saptamanale este semnificativ mai redus. Spre exemplu, in Olanda saptamana are 29 de ore de lucru, fata de 40 la noi. In Danemarca, Norvegia, Elvetia, Irlanda, Germania, numarul orelor nu depaseste 35, potrivit libertatea.ro.

Printre motivele initiativei, parlamentarii sustin ca raportul dintre numarul de angajati si cel al pensionarilor este de aproape unu la unu, dublu fata de situatia din 1990, scrie capital.ro.

Sursa foto: theodysseyonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea