Social

#simptomatologie coronavirus #simptomatologie pacienti coronavirus # pacienti coronavirus #coronavirus

Noi manifestari in cazul pacientilor Covid. Medicii, depasiti de situatie

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, a declarat ca exista noi manifestari provocate de infectia cu noul coronavirus. Medicul atrage atentia ca au aparut simptomatologii neuropsihiatrice care pana acum nu erau asociatie pacientilor Covid.

 

Mai nou, unii pacienti sufera de tulburari de orientare, de exprimare si chiar de echilibru, iar medicii sunt depasiti de situatie si nu stiu cum sa-i trateze.

„Eu, ca persoana si ca managerul unei institutii, mi-am exprimat ingrijorarea mea personala. De ce va spun ca sunt ingrijorat: nu neaparat de numar, numarul vedeti ca este constant - si nu e usor de gestionat, suntem la limita cu numarul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de cateva luni de zile. Problema e ca au aparut cazuri cu simptomatologie  neuropsihiatrica, care pana acum nu prea a fost evidenta. Au inceput sa apara cazuri - nu sunt multe - in care manifestarile sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la perceptia reala a momentului si a realitatii, tulburari de echilibru, de exprimare si de orientare si pana acum nu prea am auzit. Am vorbit si cu alti colegi din alte spitale, nu prea se intelege cum se intampla fenomenul asta.

Mai grav e ca, nefiind o medicatie stiintifica, e foarte greu de intervenit, stai cu mainile incrucisate si nu stii ce sa faci. In acest sens sunt ingrijorat, mi-e teama ca vom fi in situatia in care nu stim ce sa facem”, a declarat medicul la Digi24.

Medicul a specificat ca astfel de cazuri nu exista doar in Romania, ci au fost descoperite si in alte tari. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea