Social

Noi incidente pe traseul Flacarii Olimpice

Odata cu apropierea inceperii Jocurilor Olimpice de la Beijing, se intetesc atat emotiile, cat si evenimentele. Ieri a fost o zi plina pentru responsabilii activitatilor legate de JO - daca Torta Olimpica a terminat cu bine traseul prin San Francisco, in China autoritatile au arestat mai multi presupusi teroristi care amenintau cu rapirea sportivilor la Olimpiada .

Traseul Tortei Olimpice prin San Francisco s-a incheiat cu bine, in cele din urma, desi pe parcurs au existat peripetii. Evenimentul a fost dominat de protestele celor care sprijina cauza tibetana si care au incercat sa repete situatiile de la Londra si Paris, atunci cand flacara olimpica a fost stinsa. Pentru a preveni o astfel de situatie, in afara masurilor de securitate extreme, parcursul simbolului olimpic a fost scurtat si pe alocuri schimbat, lucru care a umbrit si stirbit din importanta ceremoniei. Purtatorii tortei au fost insotiti in permanenta de un cordon de politisti care a tinut departe manifestanti si admiratori deopotriva.

Decizia edililor din San Francisco de a scurta si modifica traseul in ultimul moment nu i-a descurajat pe protestatari, care au continuat sa iasa pe strada si sa strige sloganuri anti-China si anti-Olimpiada. Manifestantii au denuntat insa nu doar rigiditatea Chinei in problema Tibetului, dar si pasivitatea ei in cazul conflictului din Sudan.

Din metropola americana flacara a plecat spre Buenos Aires , acolo unde va ramane pana vineri, dupa care isi va continua calatoria in jurul lumii.

In acest timp autoritatile chineze au arestat membrii a doua din , in nord-vestul Chinei. Din declaratiile autoritatilor chineze reiese faptul ca teroristii isi facusera planuri sa rapeasca atleti participanti la Jocurile Olimpice de la Beijing. Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne chinez a declarat ca 35 de persoane au fost arestate intre 26 martie si 6 aprilie, pentru complot de rapire a atletilor, jurnalistilor straini sau oaspetilor Olimpiadei din august.

Olimpiada din acest an este a XXIX-a editie a Jocurilor Olimpice si se va desfasura la Beijing in perioada 8 august - 24 august 2008.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea