Social

#efecte fumat femei #anxietate #depresie #fumat #fumatori

Noi descoperiri legate de efectele fumatului asupra sanatatii

Fumatorii sunt mai sedentari si mai predispusi la anxietate si depresie, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatorii brazilieni de la Universitatea din Londrina.


Fumatul este un viciu care face victime in fiecare zi si a carui lista de efecte nocive asupra organismului este in continua dezvoltare. Cel mai recent studiu realizat de oamenii de stiinta la Universitatea din Londrina (Brazilia) adauga doua efecte negative ale tigarilor asupra sanatatii: sedentarismul si anxietatea sau depresia.

Studiul a fost intreprins pe 60 de fumatori si 50 de nefumatori, care au fost pusi sa poarte un pedometru timp de 6 zile pe saptamana, cel putin 12 ore pe zi. La sfarsitul experimentului au fost supusi si unui interviu cu intrebari legate de calitatea vietii.

Rezultatele studiului au indicat ca fumatorii au facut mai putina miscare si aveau o activitate pulmonara mai redusa decat nefumatorii, dar si ca prezentau numeroase nemultumiri cu privire la calitatea vietii. Acestia s-au declarat mai obositi si mai putin motivati sa-si imbunatateasca viata.

Sursa foto: Vidanutrida.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea