Social

#etichetare #sucuri de fructe #schimbare etichete #nectar #denumiri #piure de fructe

Noi denumiri pentru sucurile de fructe comercializate in magazine

Denumirile comerciale si etichetarea sucurilor de fructe actuale vor fi inlocuite cu marci standard, precum "diverse fructe", ori cu denumiri straine, precum "vruchtendrank", pentru nectar, sau "arfblemost", pentru sucul de mere fara zahar, conform unui ordin al Ministerului Agriculturii si al Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.
 

Toti producatorii de sucuri de fructe vor fi obligati sa isi eticheteze produsele in functie de lista fructelor ultilizate, enumerate in ordine descrescatoare, dupa volumul de suc de fructe sau piure care sunt incluse.

Totodata, continutul de suc sau de piure de fructe trebuie sa creasca in cazul nectarului, cu valori minime cuprinse intre 25 si 50%, in functie de fructul care este folosit.

De asemenea, daca produsele sunt obtinute din trei sau mai multe tipuri de fructe, etichetarea acestora se va face cu expresia "diverse fructe" sau cu un text similar ori se va specifica numarul acestora.

Produsele intrate pe piata sau etichetate in alt mod inainte de 28 octombrie 2013 vor fi comercializare pana la data de 28 aprilie 2015, iar de la 28 octombrie 2016 va disparea de pe etichete si mentiunea "nu contine adaos de zaharuri".

Sursa foto: nutritionist.info.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea