Social

#muzeu #surubelnita #procurori diicot # tablouri furate #amcheta

Noi amanunte in cazul tablourilor furate la Rotterdam

Anchetatorii au dezvaluit recent noi amanunte in cazul celor sapte tablouri furate de trei romani de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, evaluate la 300 de milioane de euro.

Potrivit informatiilor furnizate de anchetatorii de la DIICOT, cei trei romani suspectati ca au furat tablourile din Olanda, Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru, ar fi marturisit ca au intrat in muzeu cu ajutorul unei surubelnite, profitand de faptul ca institutia nu era pazita, iar incuietorile puteau fi deschise foarte usor.

In acest moment, procurorii DIICOT au demarat actiunile de trimitere in judecata ale celor trei hoti, care urmeaza sa fie anchetati pentru organizare de grup infractional, furt cu consecinte deosebit de grave si tainuire.

Cele sapte tablouri, semnate de artisti celebri ("Cap de Arlequin" de Pablo Picasso, "Fata in alb si galben care citeste" de Henri Matisse, "Podul din Waterloo" si "Podul Charing Cross" de Claude Monet, "Femeie in fata unei ferestre deschise" de Paul Gauguin, "Autoportret" de Meyer de Haan si "Femeie cu ochii inchisi" de Lucian Freud) au fost furate in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 din Rotterdam si inca nu au fost gasite.

Sursa foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea