Social

# fukushima #radiatii #romania #centrala nucleara #nivel # iod radioactiv #nor radioactiv

Nivelul iodului radioactiv de la Fukushima, de 4.385 de ori mai mare decat limita normala

Nivelul radiatiilor din zona centralei nucleare fukushima continua sa creasca.

Autoritatile nipone au anuntat ca in apa marii din preajma centralei nivelul iodului radioactiv este de 4.385 de ori mai mare decat limita normala. Chiar daca populatia a fost evacuata pe o raza de 20 de kilometri, s-a depistat deja un nivel crescut de radioactivitate si dincolo de aceasta arie.

Japonia este sfatuita de Agentia Internationala pentru Energie Atomica sa extinda zona de risc si sa mareasca raza zonei evacuate.

In urma cutremurului din 11 martie, urmat de un tsunami devastator, sistemele de racire ale reactoarelor de la Fukushima au fost avariate, inregistrandu-se totodata scurgeri de substante radioactive.

 

nor radioactiv deasupra Romaniei

 

Intre timp, un nor radioactiv provenit de la centrala Fukushima a ajuns in Romania, potrivit specialistilor de la Institutul German de Cercetari pentru Mediu.

Acestia sustin ca particulele radioactive se afla in prezent la o altitudine de 2500 de metri. In cazul in care va ploua, substantele vor ajunge in apa si in sol

Norul va sta deasupra Romaniei timp de doua zile. Specialistii dau asigurari ca nivelul radiatiilor este cu mult sub cota de alarma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea