Social

#cancer mamar #risc cancer mamar #nivel estrogen

Motivul care duce la cresterea riscului de cancer mamar

Chiar daca doar 5% dintre cazurile de cancer mamar se dovedesc a fi in relatie directa cu predispozitia genetica, este posibil ca si acest procent sa se reduca. Un studiu recent al unei echipe de cercetatori britanici arata faptul ca medicamentele folosite pentru reducerea nivelului de estrogen din organism ar putea rezolva acesta problema.

Conform cercetatatorilor britanici, 0,2% dintre femei sunt purtatoarele unei mutatii genetice pe genele BRCA1 si BRCA2, responsabile cu declansarea cancerului mamar. Un aport regulat de medicamente care reduc nivelul de estrogen din corp ar putea, in cazul acestor persoane, sa reprezinte o alternativa fata de operatia invaziva de mastectomie.

Chiar daca alte studii indica faptul ca, de cele mai multe ori, cancerul de san se dezvolta in urma unui stil de viata nesanatos, mamografiile trebuie realizate cu si mai multa constiinciozitate in cazul unui istoric de cazuri de cancer mamar in familie.

Sursa foto: koreaittimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea