Social

Ninsori, rafale puternice de vant si temperaturi scazute in Europa

Dupa iarna, in Europa a venit tot iarna. Mai multe tari sunt afectate de caderi abundente de zapada, temperaturi scazute si rafale puternice de vant care au provocat accidente rutiere si pagube materiale insemnate.

O persoana a fost ucisa luni si mai multe ranite in Macedonia din cauza rafalelor puternice de vant care au scos copacii din radacini si au smuls stalpii de telefonie, avariind numeroase locuinte si autovehicule.

In Olanda, furtunile au dus la blocarea traficului rutier pe portiuni de drum care totalizeaza o mie de kilometri si mai multe curse aeriene au avut intarzieri din cauza stratului gros de zapada care a acoperit pista aeroportului Schiphol din Amsterdam.

In Italia, sute de turisti au ramas izolati pe insulele din apropierea Siciliei din cauza rafalelor puternice de vant care au dus la suspendarea timp de doua zile a serviciilor de feribot.

In Germania, dupa ce a nins timp de doua zile in zonele de munte, meteorologii au avertizat ca zapada va continua sa cada in nordul si estul tarii.

Vremea rea a fost si principala cauza a accidentului in lant, produs ieri pe o autostrada din estul Austriei, soldat cu un mort si 30 de raniti. Conditiile dificile pentru traficul rutier sunt si in Elvetia, unde stratul de zapada este de 70 de centimetri.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea