Social

#cod galben visol #drumuri inchise #trafic ingreunat # cod galben ninsori

Ninsoarea ingreuneaza traficul! Cele mai afectate drumuri

Codul galben de ninsori si viscol valabil marti in 27 de judete si Capitala pana la ora 22:00 da traficul peste cap in mai multe regiuni ale tarii.

Cele mai afectate sunt drumurile nationale din judetele Valcea, Dolj, Olt, Gorj, Caras-Severin, Harghita, Covasna, Braila, Ialomita si Tulcea, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Traficul rutier este ingreunat pe DN7 Milcoiu (Valcea) - limita cu judetul Sibiu, DN65C Ciocaltei - Horezu (Valcea), DN64 Dragasani - Baile Olanesti (Valcea), DN67 Pietrari - Budesti (Valcea), DN56 Craiova - Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) - limita judetul Arges, DN67C Novaci - Ranca (judetul Gorj), DN66A in zona Valea Cernei (Caras-Severin), DN12C in zona Lacu Rosu (Harghita), DN13B Praid - Joseni (Harghita), DN13E Zagon - Barcani (Covasna), DN15 in zona Toplita (Harghita), DN21 si DN23 in judetul Braila, DN2A, DN2C, DN21 si DN21A in judetul Ialomita, DN22A, DN22F in judetul Tulcea.

Nu sunt drumuri nationale sau segmente de autostrada cu circulatia intrerupta din cauza zapezii si a poleiului.

Totodata, "circulatia feroviara se desfasoara in conditii de iarna pe raza judetelor afectate de codul galben de ninsoare, personalul feroviar intervenind pentru curatarea liniilor si a macazurilor in statiile aflate pe raza regionalelor Bucuresti, Craiova si Galati, unde s-a depus strat de zapada", se arata intr-un comunicat remis presei de CFR S.A.

Calatorilor li se recomanda ca, inainte de a pleca la drum, sa se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. Aceeasi recomandare ii vizeaza si pe soferi, care sunt sfatuiti sa se informeze despre conditiile de drum si cele meteorologice si sa aiba la masina lopata, perie sau matura, racleta, sac cu sare sau nisip, precum si lanturi pentru anvelope. De asemenea, soferii trebuie sa se asigure ca au rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi, medicamente, un telefon mobil de pe care sa apeleze numarul 112 in caz de urgenta, precum si un incarcator sau o baterie de rezerva.

Compania Nationala de Aeroportul Bucuresti informeaza ca mai multe aeronave au avut, marti, intarzieri la decolare cuprinse intre 45 - 60 de minute, din cauza efectuarii operatiunilor de degivrare. Insa, nicio cursa aeriana nu a fost anulata, pe cele doua aeroporturi din Capitala, Henri Coanda si Baneasa, traficul desfasurandu-se in conditii de iarna.

Sursa foto: parrotheadjeff.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea