Social

Nicolas Sarkozy si Carla Bruni incep vizita de doua zile in Marea Britanie

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy , si sotia Carla Bruni , incep o vizita oficiala de doua zile in Marea Britanie.

Este prima afisare publica a cuplului Nicolas Sarkozy - Carla Bruni de la casatoria in secret a acestora, pe 2 februarie anul acesta. Scopul oficial al vizitei este relansarea cooperararii dintre cele doua tari iar programul este foarte incarcat.

Este o vizita foarte importanta, in special pentru fostul fotomodel, Carla Bruni, devenita acum prima doamna a Frantei. De altfel, Carla a luat lectii de eticheta, la Palatul Elysee , inainte de a se intalni cu Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii. Eforturile ei au fost insa zadarnicite de celebra casa de licitatii Christie's care a scos la licitatie si a afisat la sediul din Londra un nud al Carlei Bruni, fotografie realizata in perioada in care era fotomodel.

De la aeroport, Nicolas Sarkozy si Carla Bruni vor merge la palatul Windsor, unde vor fi primiti cu onoruri. Cuplul va parcurge intr-o caleasca ultimii metri care ii separa de Palatul Regal, in compania reginei Elisabeta a II-a si a sotului sau, ducele de Edinburgh. Nicolas Sarkozy si Carla Bruni vor fi invitati la un banchet, inainte de a petrece noaptea la Palat.

Inainte de banchet, presedintele francez va avea privilegiul de a vorbi in fata Camerelor Comunelor si Lorzilor, reunite in Galeria regala a Parlamentului. Palatul Elysee a anuntat ca discursul prezidential va marca mai mult de un mileniu de rivalitati si prietenie intre cele doua tari.

Presedintele francez va avea o intrevedere, maine, cu premierul Gordon Brown, prima bilaterala de la investirea lui Brown in functie. Cei doi vor anunta un plan comun destinat construirii unor centrale nucleare in Marea Britanie. Vor discuta si despre Afganistan, unde Parisul ar putea trimite inca 1.000 de militari.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea