Social

Nicolas Sarkozy a inceput o vizita de trei zile in Israel

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a inceput, duminica, o vizita istorica de trei zile in Israel. Vizita este menita sa relanseze relatia dintre Franta si statul evreu, care a traversat numeroase momente dificile in timpul mandatelor celorlalti lideri de la Palatul Elysee .

Declaratiile lui Sarkozy in care acesta se prezinta drept un sustinator si un prieten apropiat al statului evreu constrasteaza in mod evident cu cele facute de fosti presedinti precum Charles de Gaulles, Francois Mitterand si Jacques Chirac , care erau pro-arabi.

In conferinta de presa comuna avuta cu premierul israelian, Ehud Olmert , Sarkozy a insistat, totusi, asupra crearii unui stat palestinian independent, ca o conditie a instaurarii pacii in regiune. Aceasta pentru ca presedintele francez nu doreste, totusi, sa isi instraineze lumea araba, ai carei lideri vor participa luna viitoare, la Paris, la summit-ul inaugural al Uniunii Mediteraneene.

Sarkozy va prezenta astazi acelasi mesaj de pace in Knesset, Parlamentul unicameral israelian. Francois Mitterand a fost ultimul presedinte francez care a mai tinut un discurs in Knesset, cu prilejul vizitei efectuate in 1982.

Maine, Sarkozy va merge la Betleem, in Cisiordania, unde il va intalni pe presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea