Social

Nicolae Vacaroiu, in razboi cu Comisia Europeana

Senatul se reuneste in Sesiune extraordinara la pentru 25-28 august cu privire la avizarea cererii DNA in cazurile Seres si Pacuraru.

Criticile de luna trecuta ale Comisiei Europene din Raportul pe justitie la adresa Parlamentului i-au picat greu sefului Senatului, Nicolae Vacaroiu , care luni s-a rastit in directia Bruxelles-ului. „Este pentru prima oara cand este acuzat un parlament national fara sa se solicite in prealabil si un punct de vedere al celor vizati. Acuzatiile sunt nefondate. In trei ani si jumatate, Legislativul nu a intervenit niciodata in procesul de justitie”, a declarat presedintele Senatului, la finalul sedintei de Birou Permanent, in care s-a decis convocarea unei sesiuni extraordinare a acestei Camere.

Aceasta ar urma sa se desfasoare in perioada 25-28 august, senatorii fiind chemati sa dea un aviz cererii procurorilor de incepere a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Economiei Codrut Seres si in cel al actualului ministru al Muncii , Paul Pacuraru.

Referindu-se la cvorumul necesar pentru adoptarea in plen a inceperii urmaririi penale in cazurile Paul Pacuraru si Codrut Seres, Nicolae Vacaroiu a afirmat ca, fata de Camera Deputatilor, Senatul are un Regulament normal, accesibil, astfel ca este nevoie de „jumatate plus unu din totalul voturilor, ceea ce inseamna, din cvorumul de 137, 69 de voturi favorabile“. „Este o procedura de vot normala“, a subliniat presedintele Senatului, care in plus a precizat ca dosarele celor doi demnitari „nu sunt beton”.

Vacaroiu a mai anuntat ca s-a fixat termen pana pe 10 septembrie pentru finalizarea proiectului de modificare a Statutului magistratilor, care va legifera numirea judecatorilor si procurorilor de catre CSM.

Seres este acuzat de tradare prin transmitere de secrete si constituirea unui grup infractional organizat care actioneaza in mod coordonat in scopul divulgarii secretului economic, in timp ce Pacuraru este acuzat de procurorii DNA ca a facut interventii pentru dirijarea unor contracte pe bani publici catre firma fiului sau prin intermediul sefului PNL Gorj, Dan Ilie Morega .

Imediat dupa aflarea vestii privind organizarea sesiunii extraordinare, Pacuraru a declarat pentru MEDIAFAX ca va cere insistent Senatului sa aprobe inceperea urmaririi penale in cazul sau. PD-L a anuntat luni ca va vota cu bilele la vedere in aceste cazuri.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea