Social

#Nicolae Ceausescu data nasterii #nicolae ceausescu

Nicolae Ceausescu ar fi implinit astazi 99 de ani! Secretul bine pazit inainte de 1989 privind data nasterii dictatorului

Ziua de 26 ianuarie de dinainte de caderea comunismului era sarbatoare nationala de mare amploare dedicata lui Nicolae Ceausescu. in scolile, fabricile sau sediile judetene de partid ziua dictatorului se celebra mai amplu decât Mica Unire, desi data reala a nasterii dicatorului nu a fost 26 ianuarie!

Cel mai iubit fiu al poporului, asa cum era supranumit Ceausescu, nu s-a nascut in data de 26 ianuarie 1918, ci cu trei zile mai devreme, in 23 ianuarie.

Dovada este inscrisa in fisa lui Nicolae Ceausescu din Registrul Starii civile pentru nasteri din Scornicesti, comuna natala a dictatorului:

“Act de nastere din anul una mie noua sute optsprezece luna Ianuarie ziua doua zeci si sase, la orele douasprezece amiazi. In ziua de doua zeci si trei ale curentei luni, la orele douasprezece amiazi, s-a nascut la casa parintilor sai din comuna Scornicesti, Judetul Olt, un copil de sex barbatesc caruia i s-a dat prenumele Nicolae, numele de familie fiind Andruta Ceausescu, fiu al dlui Andruta Ceausescu de ani douazeci si cinci, de profesie Agricultor, domiciliat in comuna Scornicesti, si al d-ei Licsandra Ceausescu, nascuta Florea D. Militaru, de ani doua zeci si patru, de profesie Agri­cultoare, domiciliata in comuna Scornicesti. Nasterea ne-a fost anuntata de catre tatal copilului care ne-a infatisat copilul. Prezenta declaratiune ne-a fost facuta in prezenta martorilor dl Chiriac Nicolaie, de ani cincizeci, de profesie agricultor domiciliat in Comuna Scornicesti judetul Olt, dl Andrei Ceausescu, de ani saptezeci, de profesie Agricultor, domiciliat in comuna Scornicesti, judetul Olt, cari dupa ce li s-a cetit actul, l-au subscris impreuna cu declarantul si cu noi Simeon Palutescu Primar si ofiterul de stare civila din comuna Scornicesti, judetul Olt, si dl Costea Radulescu, notarul comunei Scornicesti, judetul Olt. Declarantele au semnat iar martori au subscris carte sau subscris de noi”.

Sursa: gandul.info

Sursa foto: historia.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea