Social

#control paine #produse paine #paine cu impuritati #amenzi paine

Nici in paine nu mai poti avea incredere: sfoara si produse expirate

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a aplicat amenzi de peste 1,3 milioane de lei comerciantilor din industria panificatiei, in urma unor controale desfasurate in perioada 26 august - 6 septembrie.

In cadrul acestor controale, autoritatile au descoperit numeroase nereguli, de la paine expirata la diverse impuritati (inclusiv bucati de sfoara) gasite in interiorul produselor de panificatie.

Au fost verificati 947 de operatori economici, iar intre acestia doar 714 au respectat prevederile legale din privind protectia consumatorilor: comercializare, etichetare, prezentare si publicitate.

Pe parcursul acestor controale, au fost verificate peste 70 de tone de produse de panificatie, dintre care 28,6 tone nu respectau prevederile legale.

Astfel ca, in urma acestei actiuni, circa 900 de kilograme de paine si produse de panificatie au fost retrase de la comercializare, iar 24 de tone au fost scoase de la comercializare.

Sursa foto: evz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea