Social

#smithfield #ion bazac #gripa porcina #mexic #romania #new york times #traian băsescu

New York Times leaga gripa porcina de Romania

Publicatia New York Times acuza compania americana Smithfield Foods si autoritatile romane ca au contribuit indirect la epidemia provocata de virusul gripei porcine. Ion Bazac numeste implicatiile "o mare porcarie".

Zecile de ferme Smithfield din Romania au fost ajutate, conform New York Times, de presedintele Traian Basescu si de fostul ambasador american Nicholas Taubman . Migratia fermelor companiei americane in Europa de Est a fost motivata de concesiile ecologice pe care si le putea lua in Romania si Polonia.

Guvernul roman nu a inchis ochii in totalitate la neregulile din ferme. Smithfiled a primit mai multe amenzi: 9000 de euro pentru ca deversarea balegarului pe o sosea, 35.000 de euro pentru deversarea resturilor in sol, 35.000 de euro pentru functionarea fara licenta a patru ferme din Arad si 18.500 de euro pentru ca a poluat un rau, informeaza Gandul.

Problema cea mai mare a fermelor Smithfield in tara noastra a fost, conform New York Times, febra porcina. Mii de porci au fost sacrificati si incinerati in conditii improprii. Una dintre tulpinile bolii se regaseste in noua forma de gripa, H1N1.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a tinut ieri o conferinta de presa, in care a declarat ca informatiile din ziarul New York Times sunt "o mare porcarie". El a citat rapoartele Organizatiei Mondiale de Sanatate, care arata ca gripa porcina a pornit din Mexic in urma cu doua saptamani. Bazac a acuzat si interesele proprietarului cotidianului, un magnat cu afaceri importante in Mexic.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea