Social

#nevazatori #ajutor nevazatori #caini nevazatori

Nevazatorii ar putea primi un ajutor special din partea statului

Nevazatorii ar putea primi in curand un ajutor special din partea statului, in cazul in care alesii vor fi de acord cu o noua lege ce prevede ca acestia sa fie insotiti in deplasarile lor de caini special antrenati.

Acest proiect a fost initiat de fostul ministru al Muncii, deputatul PDL Claudia Boghicevici, care a propus o lege prin care persoanele cu handicap vizual vor putea beneficia de ajutorul unor caini special dresati care sa le insoteasca atunci cand ies pe strada sau sa le ajute sa isi cumpere ziare ori sa deschida usile.

"In majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, nevazatorii beneficiaza de caini special dresati, care ii ajuta pe acesti oameni sa iasa din casa, le aduc ziarul, le deschid usa, ii ajuta la urcatul scarilor sau alte operatiuni care le fac viata mai usoara. Ar trebui ca si la noi cei cu probleme de vedere sa beneficieze de acest serviciu oferit de caini", a declarat Claudia Boghicevici.

Dresajul unui astfel de caine dureaza aproximativ doi-trei ani, iar costul ar fi intre 2.000 si 3.000 de euro, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: csid.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea