Social

Nevasta lui Mitrea isi pierde calitatea de notar

Trei notari, printre care Florin Sandu, secretarul de stat pentru integrare si relatii internationale la MAI, au fost revocati din functie, si alti noua, dintre care face parte si sotia fostului ministru Mitrea, sint pe punctul de a-si pierde dreptul de a profesa, la cererea ministrului Justitiei.


Recent, Monica Macovei a cerut verificarea legalitatii emiterii ordinelor de numire in functie a notarilor publici, in urma carora s-a constatat ca, in unele cazuri, acestea au fost emise fara sa se respecte legea . Mai concret, notarii luati in vizor fie nu au dat concurs pentru ocuparea postului, care era obligatoriu, fie nu indeplineau conditiile legale. Adica sa fi fost cinci ani judecator, procuror sau avocat, sa fi avut o alta functie de specialitate juridica si sa dovedeasca cunostintele necesare prin concurs, sa fi fost doi ani notar stagiar si sa promoveze examenul de definitivat sau sa fi fost personal de specialitate notariala in MJ. Pentru ca nu au indeplinit criteriile impuse de lege, ministrul a cerut revocarea ordinelor de numire in functia de notar public a trei notari: Corina Adriana Dumitrescu, Doinel Dinuica si Florin Sandu, fost sef al Politiei Romane. In acelasi timp, s-a decis formularea unor actiuni in instanta pentru constatarea nulitatii absolute a ordinelor de numire in functia de notar a urmatoarelor persoane: Mariana Dumitru, Aurel Stirbu, Petruta Popa, Carmen Dumitriu, Florina Jipa, Marius Amzulescu, Aurelia Albu Madis, Ana Boar si Manuela Mitrea, sotia fostului minstru al Transporturilor Miron Mitrea, care a ajuns notar prin ordinul de numire semnat de fostul ministru Rodica Stanoiu si nu prin concurs, asa cum era normal.

Potrivit legii, ministrul Justitiei numeste notarii publici, emite ordine s ii revoca din functie, fiind singurul in masura sa reaprecieze asupra legalitatii acestora.

Consiliul Uniunii nu a sprijinit si nu sprijina nici un fel de derapaje de la spiritul legii, dupa care se organizeaza si functioneaza institutia notarului public in Romania, specifica un comunicat al Uniunii Notarilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea