Social

Nenea Iancu, inlocuit de "Carul cu paiate"

Statuia lui I.L. Caragiale , aflata ilegal din anul 2002 in fata Teatrului National din Bucuresti (TNB), va fi reamplasata, pana la sfarsitul acestei saptamani, pe soclul renovat din fata Casei Memoriale I. L. Caragiale din strada Maria Rosetti.
Secretarul de stat in Ministerul Culturii si Cultelor Virgil Nitulescu, din initiativa caruia este reamplasata statuia, a declarat ca soclul pe care a fost si va fi asezata la loc aceasta sculptura a fost renovat.In prezent se desfasoara lucrarile de dezasamblare a statuii din fata TNB. Se intentiona mutarea statuii pana la 30 ianuarie, ziua in care s-a nascut Caragiale, dar, din cauza vremii nefavorabile, nu s-a reusit acest lucru.
"Statuia, realizata de sculptorul Constantin Baraschi, a fost mutata in 2002 fara proceduri legale, de aceea este reamplasata", a spus directorul Directiei Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National al Municipiului Bucuresti, stefan Damian.
Virgil Nitulescu a mai precizat ca, pe locul din fata TNB, unde a fost statuia, nu va fi nimic, dar pe spatiul verde din dreapta acestuia se va inalta un grup statuar, intitulat provizoriu "Carul cu paiate", proiect al sculptorului Ioan Bolbora, in "caruta" urmand sa fie reprezentati mari comici ai teatrului romanesc, printre care si Grigore Vasiliu Birlic . Se preconizeaza ca acest grup statuar sa fie gata intr-un an.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea