Social

#amanare an scolar #Nelu Tataru # incepere an scolar

Nelu Tataru: “NU este necesara amanarea anului scolar!” Cum vor reveni elevii la cursuri

Nelu Tataru a declarat ca nu este necesara, in acest moment, amanarea inceperii noului an scolar, din cauza epidemiei de coronavirus. Acesta a mai precizat ca autoritatile se pregatesc pentru reinceperea scolii astfel incat elevii sa fie in siguranta.

„In acest moment nu vad un motiv (...) sa nu inceapa un an scolar. Dar vor incepe cu anumite precautii (...) intr-un context pandemic de transmitere comunitara. Avem scenarii si pentru o accelerare a numarului de cazuri, dar si pentru o conduita normala, daca respectam niste reguli si daca in doua – trei saptamani o sa vedem o cadere a acestei pante”, a declarat Nelu Tataru.

Pentru a respecta distantarea sociala impusa de autoritati privind prevenirea infectarii, copiii vor merge alternativ la scoala. Astfel o treime vor merge la scoala, in timp ce restul vor ramane acasa pentru cursurile online. 

„De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte doua treimi vor fi acasa, online si se vor roti aceste doua treimi”, a explicat, luni seara, ministrul Sanatatii, potriit realitatea.net.

Mai exista si scenariul in care, daca situatia epidemiologica va fi una foarte grava, toate cursurile se vor tine numai online. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea